welke-ketting-staat-me-goed

Welke ketting staat me het beste? Een gouden of eentje van zilver?

Om te beginnen is het belangrijk welke kleur edelmetaal je het beste staat. Zilver,  of goud? Weet je het niet zeker, doe dan deze 3 kleine testjes….

1.  Kijk naar je aderen
De kleur van je aderen geeft namelijk aan of je een koele of warme ondertoon in je huid hebt. Zijn je aderen meer blauw van kleur? Dan heeft je huid een koele ondertoon en staan zilveren sieraden het mooist bij je huid. Zijn je aderen eerder wat groenig? Dan heb je een warme ondertoon en staan gouden sieraden je het best.

3. Kijk naar je haar
Bruin haar of gouden en rode tinten in je haar passen bij goud, blonde en grijze types passen bij zilver…

welke-ketting-dragen
welke-ketting-staat-het-beste-rond
welke-ketting-staat-het-beste-punt-en-ronder
welke-ketting-staat-het-beste-punt-en-rond

Welke ketting staat me het beste?
Je gezichtsvorm

Heb je een ovaal gezicht? Bij een ovaal gezicht passen alle kettinglengtes. Een spang staat net zo goed als een edelsteenketting of een ketting die in een V-vorm valt. Let op, je kapsel en je neklengte zijn bepalend voor wat mooi staat. Bij een lange nek kan je kiezen voor korte kettingen, zowel in ronde als hoekige vormen. Bij een kort kapsel kun je beter ronde vormen vermijden.

Heb je een rond gezicht? Kies lange kettingen, die laten je kaaklijn wat langer lijken, waardoor je gezicht minder rond lijkt. Kies bewust geen ronde vormen of korte kettingen. Lengte van de ketting het liefst vanaf 48 cm, het liefst kettingen die in een punt vallen.

Heb je een hartvormig gezicht? Kies dan een wat kortere ketting, tussen de 38 en 45 cm, afhankelijk van je hals.

Heb je een lang en hoekig gezicht? Korte kettingen en ronde hangers laten je kaaklijn korter lijken en maken de hoeken van je gezicht wat zachter. Een hoge ketting heeft dit effect, maar dan moet de hals wel lang zijn. Kettingen die in een U-vorm vallen, staan het mooist. Denk aan een lengte van tussen 40 en 45 cm (afhankelijk van je lichaamslengte).

Welke ketting staat het beste bij mijn nek?

Gebruik nauwsluitende, korte kettingen alleen bij een echt slanke hals. Een korte, dikke hals ziet er erg opgekropt uit bij krappe, korte kettingen. Bij een dikkere hals en een rond gezicht staan lange kettingen beter. Het richt de blik naar beneden en suggereert meer lengte van gezicht en hals. Kies dan een ketting die op het midden van je borstbeen valt of lager.
Neem de tijd om de lengte op te meten. Dit gaat het makkelijkst met een meetlint. Heb je geen meetlint? Gebruik dan een touwtje en meet vervolgens dit touwtje met een rolmaat. Bij de MiniJewels zijn de ankerkettingen in 3 maten te koop, en elke maat heeft nog 3 variaties van de lengte. Zo zit je altijd goed. Geen nood als je toch de ketting langer wilt dragen want er zijn verlengstukjes te koop.

Wat-geef-jij-je-vriendin-voor-de-kerst?

Unieke en persoonlijke minimalistische sieraden

Het is dé trend van nu, minimalistische sieraden met meerdere kettingen tegelijk dragen.  Het is een prachtige stijl van kleden voor de nonchalante look. De trend om je eenvoudig te kleden. Maar ook voor de klassieke kledingstijl zijn dit prachtige sieraden. Het hindert je nooit, zit niet in de weg. Je draagt deze sieraden voor je het weet dag in dag uit.

welke-ketting-past-bij-mij