edelstenen-geboortestenen

De geboortesteen van september is blauwe saffier

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. En ze hebben niet alleen helende krachten, ze zijn ook heel mooi om te zien. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar. Elke geboortesteen heeft zijn eigen unieke doel en betekenis, bijvoorbeeld geluk of een goede gezondheid. Als je op zoek bent naar een uniek geschenk, wat is er dan beter dan een steen met speciale krachten?

Blauwe saffier versterkt de verbinding vanuit de kern van je zijn tussen twee personen.  Het is een edelsteen voor echte ‘soulmates’. 

saffier-geboortesteen-september
Unieke minimalistische sieraden-geboortesteen-saffier

Saffier in je geboortesieraad

Er zijn verschillende kleuren saffier. Blauwe saffier is de geboortesteen voor de maand september. Maar er is ook de kleurloze saffier. De andere varianten kunnen oranje, roze, geel, groen, violet en zelfs zwart zijn.

Blauwe saffier bestaat in twee varianten. De lichte kleur blauw werkt vooral op de keel, en de diepblauwe kleur versterkt de intuïtie.

De blauwe saffier in zijn algemeen staat voor helderheid, duidelijkheid en originaliteit.

De kwaliteit van blauwe saffier

Blauwe saffier heeft twee varianten, de lichtblauwe en de diepdonker blauwe.

De lichtblauwe saffier werkt sterk voor je 5e chakra, je keelchakra. Als je veel moet spreken en je krijgt een wat hese stem die kraakt, dan is lichtblauwe saffier een hele goede keus.

De diepblauwe saffier werkt op je 6e chakra, ook wel je derde oog genoemd. Het helpt je duidelijk te zien, het versterkt je intuïtie en schept duidelijkheid.

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Een heuse edelsteen

Soms worden ongeslepen edelstenen en stenen gebruikt. Mineralen dus. En het is heel mooi om te zien dat soms die oorspronkelijke vorm nog zichtbaar is in de steen. De vorm van korund -waaronder robijn valt- is een soort tonnetje. Vergelijkbaar met een regenton.

Een edelsteen of een steen?

Halfedelstenen bestaan niet. Dat  zinnetje hoor ik nog vaak in mijn hoofd. De docent edelsteenkunde zei dat altijd in de klas. Het is namelijk een edelsteen of niet. Op zich klopt dat natuurlijk wel. Of een steen een edelsteen is, hangt af van verschillende factoren.

Als ik het boek ‘Elementaire Edelsteenkunde’ eropna sla lees ik het volgende:
“De kenmerken van edelstenen zijn mooi, duurzaam en zeldzaam”.

Mooi? Eigenlijk is dat relatief toch? of heeft dat toch met de prijs te maken Ik neem aan van wel. En de prijs wordt ook bepaalt door het aanbod, zeldzaamheid dus. Je vindt niet zomaar een robijn als je aan het wandelen bent.

Duurzaamheid is eigenlijk de hardheid. Vanaf hardheid 7 kun je het mineraal tot de edelstenen rekenen. Alles daaronder….is strikt genomen geen edelsteen. Duidelijk, maar hoe hard is een edelsteen?

Een paar voorbeelden van edelstenen met de hardheid van de stenen op de schaal van Mohs:

Een paar voorbeelden van edelstenen met de hardheid van de stenen op de schaal van Mohs:

  • Diamant heeft hardheid 10

  • Korundsoorten zoals saffier en robijn hebben hardheid 9

  • Topaas, zoals goud en blauwe topaas zijn het bekendste. Deze hebben hardheid 8

Daaronder, tot hardheid 7 heten het geen edelstenen meer, maar zijn het halfedelstenen. Of eigenlijk dus gewoon stenen. Robijn met zijn hardheid 9 is dus een edelsteen.
En eigenlijk mag je dus stenen die minder dan hardheid 7 hebben alleen maar oneerbiedig stenen noemen. Het zijn edelstenen of niet. Halfedelstenen bestaan niet.

Ik heb de hanger ontvangen en ben er heel blij mee! Wat een prachtig sieraad en met zo veel betekenis.

Paula
edelstenen-geboortestenen