sieraden-met-initialen-goud-zilver

Initials zijn letter sieraden

De Initials van MiniJewels zijn stijlvolle, luxe en minimalistische sieraden in zilver, 14 karaat en 18 karaat goud. We werken graag en alleen maar met deze edelmetaal soorten. Omdat we begrijpen dat jij lang wilt genieten van jouw letter-sieraad, kiezen wij altijd voor materialen van hoge kwaliteit. De bedels zijn rond, mooi strak afgewerkt en voorzien van een letter met of zonder emaille. Jij bepaalt….

De Initials

De letter sieraden worden speciaal voor jou gemaakt. Je kunt je eigen letter kiezen, edelmetaal kiezen, kleur aangeven en wil je er een edelsteentje bij kan dat ook!
En zoals je van me gewend bent, een Initial sieraad kun je ook heel persoonlijk maken door het laten verwerken van moedermelk of as in het emaille.

initial-ketting-zilver

Lettertype

De letters worden gemaakt met hoofdletters van dit Zapfino lettertype.
Wil je andere letters? Dat kan uiteraard. Wil je meerdere bedels in je armband of ketting? Ook dat kan. Ze kunnen samen aan de ketting of armband gemaakt worden maar ook leuk is meerdere kettingen bij elkaar te dragen. Layeren dus.

Heel persoonlijk

Initials zijn minimalistische sieraden, ze zijn stijlvol en je kunt ze eenvoudig combineren met andere kettingen of armbanden, dit noemen we ook wel layeren. Daarnaast zijn ze vrouwelijk, elegant en modern. Leg jouw herinnering, liefde of verhaal vast in een uniek Initial sieraad op maat en draag ze dicht bij je…

De luxe Initials worden helemaal op maat gemaakt

De letter sieraden wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. Op deze manier probeer ik je zo goed mogelijk te helpen:

 • Als je de ringmaat niet weet kun je altijd een pasringetje laten komen om de maat precies te kunnen meten. Deze service is gratis.
 • Bij de bestelling van een armband geef je de gewenste lengte of maat door. Ik maak alle armbandjes op maat, zodat ze perfect passen. Aan het eind van de armband is een eindstukje met ruimte voor een edelsteentje naar keus.
 • De ketting is te bestellen in drie verschillende lengtes. Elke ketting is voorzien van 3 oogjes zodat je de lengte ook nog kunt variëren. En het eindstukje van de ketting is mooi afgewerkt met een mooi bijpassend edelsteentje naar keus.
 • Je kunt layeren! Draag meerdere kettingen of armbanden bij elkaar, op verschillende lengtes is het mooist. Dat mag ook van verschillend edelmetaal zijn.

Met een edelsteentje

Bij de Initials worden de kettingen en armbanden wordt afgeleverd met een geboortesteentje van 2 mm op het eind. Je mag aangeven welke geboortesteen je in je sieraad kiest.

 • Granaat. Een dieprode edelsteen, activerend en stimulerend. Niet dragen bij drukke kinderen om je heen. Geboortesteen voor januari.

 • Amethist. Een transparant paarse steen, rustgevend en anti stress. Je slaapt er beter bij. Geboortesteen voor februari.

 • Aquamarijn. Een lichtblauwe transparante edelsteen. Werkt fijn om je te uiten en tegen allergie (loopneus, niezen) Geboortesteen voor maart.

 • Diamant. Ik gebruik de kleurloze geslepen vorm briljant. De maat is 2 mm, dus 0.03 karaat. VSS, mooie kwaliteit dus. Een versterkende steen. Let op, kan ook verhardend werken. Een versterker voor de werking van andere stenen. Geboortesteen van April.

 • Smaragd. Een prachtige transpante groene edelsteen. Bevorderd groei, geeft rust en leert je grenzen te bewaken. Geboortesteen van Mei.

 • Maansteen. Ik gebruik hier de witte variant. Goed voor de hormoonhuishouding, maakt tevreden. Geboortesteen van juni.

 • Robijn. Een transparant rode edelsteen. Versterkend en verwarmend. Geboortesteen van juli.

 • Peridoot. Een transparante groene steen. Ook wel olivijn genoemd. Helpt je af te sluiten voor negativiteit. Geboortesteen voor augustus.

 • Saffier. De blauwe saffier is een transparante edelsteen. Leert je zuiver te zien en stimuleert de intuïtie. Geboortesteen voor september.

 • Rozenkwarts. Een roze steen die de creativiteit en zachtheid stimuleert. Geboortesteen voor oktober.

 • Citrien is een gele steen die staat voor warmte en positiviteit. Tegen depressief voelen. Geboortesteen voor november.

 • Turkoois is een turquoise opake steen die rust geeft bij emotionele overbelasting. Is ook een beschermende steen.  Geboortesteen voor december.

Hoe gaat het verder?

Na ontvangst van de bestelling en betaling ga ik voor je aan de slag. Ik maak het sieraad precies zoals je het graag wilt hebben. Afhankelijk van de bestelling is de levertijd rond de 3 weken.

Irene voelt goed aan wat de emotionele waarde kan zijn van een sieraad.

Marianne

Met emaille

Emailleren is een enorm oude techniek , al bekend vanaf voor het begin van onze jaartelling. In de 10e en de 11e eeuw werd emailleren op goud gerekend tot een verheven kunstuiting.

Emaille is glas met een kleurpigment erin. Het wordt als een laag opgebracht ter bescherming (potten en pannen) van het metaal of juist ter versiering van het edele metaal. Emaille is glad en dus hygiënisch, het is erg hard, onbrandbaar en duurzaam, het is goed bestand tegen inwerking van veel chemische stoffen en tegen verkleuring door uv-straling. Je mag dus met je sieraad met emaille gerust zonnen en zwemmen.

Het geeft een bijzonder kunstzinnig aspect; elke sieraad is een bijzonder kunstwerkje. Tevens is het mogelijk tijdens het bakproces as of melk meebakken, waardoor het sieraad nog meer uniek en bijzonder wordt.

De kleuren

De Initials kun je bestellen in je favoriete kleur. Weet je niet zeker welke kleur je zou willen bestellen vraag dan een kleurenmonster aan. Je kunt dan je favoriete kleuren thuis rustig op je gemak bekijken. De borg daarvoor krijg je uiteraard na het terug sturen weer terug.

Moedermelk in je Initials

Als je moedermelk in je sieraad wilt laten verwerken kies dan een hechtingskleur. Dat is een kleur waar de melk mooi als sterrenstof op bakt. De ideale hechtingskleuren zijn donkergroen, donkerblauw, zwartblauw, grijs, paars, zwart en bruin.

initial-armband-moedermelk

Initial bedel met moedermelk

Uiteraard kun je ook alleen melk in je initial bedel laten verwerken.  De melk wordt dan in hars gemengd. Daar kan dan nog zilverfolie snippertjes in opgenomen worden, of as, of zelfs kleine snippertjes van haartjes.  Maak je sieraad zo persoonlijk mogelijk!

De melk verwerkt in expoxy hars

Bij deze bedel kun je dus geen kleur kiezen, hoeft ook niet want je gaat voor de melkkleur. Sieraden met hars moet je iets voorzichtiger behandelen. Doe ze af tijdens het zwemmen, douchen en zonnen.

Heb je deze MiniJewels al bekeken: