gedenksieraden

Gedenksieraden, herinnering met een persoonlijke touch

Mooie herinneringen geven troost, helemaal als ze tastbaar zijn. Je hebt het gevoel dat degene waar je van houdt nog dicht bij je is. Kies daarom voor een herinnering die bij jou past.

emaille-initial-saffier

Heel persoonlijk

Ook bij de gedenksieraden van MiniJewels heb je de keuze uit:  letterjuwelen, sieraden met een symbool, assieraden, sieraden met een vingerafdruk, allemaal met of zonder emaille. Stijlvol, elegant en modern. Leg jouw herinnering, liefde of verhaal vast in een uniek sieraad op maat en draag de herinnering dicht bij je…

Initiaal-as-armband

Gedenksieraden van MiniJewels

Omdat wij begrijpen dat jij lang wilt genieten van jouw gedenksieraad, kiezen we altijd voor materialen van hoge kwaliteit. De gedenksieraden van MiniJewels zijn stijlvolle, luxe en minimalistische sieraden in zilver, 14 karaat en 18 karaat goud.

Hoe een gedenksieraad er precies uit komt te zien, is heel persoonlijk. Jouw smaak, wensen en het gevoel dat je hebt bij de herinneringen vormen samen het ontwerp. We bespreken met elkaar wat jij graag wilt en welk soort sieraad van MiniJewels daar mooi bij aansluit. Zo weet je altijd zeker dat je een sieraad krijgt dat perfect bij jou past!

Uniek & persoonlijk gedenksieraad

Een gedenksieraad mag uniek en heel persoonlijk zijn.  Zoals deze hanger die ik in opdracht mocht maken en waar het handschrift en de vingerafdruk werd gegraveerd door een handgraveur. De afdruk werd mooi diep en precies nagestoken.

In het handschrift van de moeder werd op de zijkant van de hanger “liefs mam” gegraveerd. Op de achterkant werd de vingerafdruk gegraveerd. En een citrien werd in het hart gemonteerd om wat vrolijkheid toe te voegen.

De hanger past qua stijl precies bij de trouwring die ik jaren geleden voor haar mocht maken, ook in 18 karaat geelgoud met zilver.

gedenksieraden-handgravure-unieke-verlies-hanger-herinnering
Vingerafdruk-in-je-MiniJewels
vingerafdruk-sieraad-handgravure

Een vingerafdruk (laten) maken

Dat is het persoonlijkste van de mens, bij niemand is die hetzelfde. Wist je dat een vingerafdruk van kinderen tot twee jaar te klein is om herkenbaar te zijn? Maar een voetafdruk is net zo uniek! Door een herkenbaar deel van de voetafdruk te gebruiken, maak ik ook daarvan een zeer persoonlijk sieraad.

We hebben iets nieuws en zo iets dierbaars aan onze collectie toegevoegd: een digitale vingerafdruk. Je kunt zo een vingerafdruk in een MiniJewels laten verwerken. Kom langs in het atelier of informeer naar de mogelijkheid om de vingerafdruk te laten maken op een beurs waar we zijn.

Woon je wat verder weg, of wil je een afdruk laten verwerken van een jong kindje? Vraag dan naar ons inktloze afdruksetje. Deze wordt opgestuurd bij een bestelling van een afdruksieraad. Dat kun je heel handig thuis doen. Ook geschikt om hand- of voetafdrukjes van te maken.

Vingerafdruk-hanger-hartje

Royolz by MiniJewels collectie

De vingerafdruk van je geliefde, je liefste oma, je kind of je dierbare zus. Een stukje van je allerliefste áltijd bij je, dat kan met de ‘Royolz by MiniJewels’ Collectie.  In dit sieraad naar wens wordt de vingerafdruk verwerkt in samenwerking met ‘Royolz’.

Vingerafdruk-hanger-emaillerand

Dierbaar goud, zilver of edelstenen

Soms heb je een heel schattig ringetje van vroeger liggen. Of van je oma, een lief gebaar, een dierbaar aandenken. Maar te dun of te oud om nog te dragen. Wat is het dan bijzonder om juist zoiets te verwerken naast een vingerafdruk.

Deze vingerafdruk wordt verwerkt in samenwerking met ‘Royolz’. Een bedrijf dat de afdruk met de allernieuwste technieken heel precies en voelbaar verwerkt. DFus ook voor een ring geschikt want deze vingerafdruk slijt niet.

Het sieraad kan natuurlijk precies naar eigen wens worden gemaakt. Uniek, persoonlijk en speciaal voor jou handgemaakt.

Royolz-hanger-dierbaar-goud

Met emaille

Ik ben als goudsmid gespecialiseerd in het gebruik van emaille.  Vanwege de prachtige kleuren, het kunstzinnige aspect en de bijzondere hardheid van het glas. Want emaille is glas met een kleurpigment erin. Het wordt als een laag opgebracht ter bescherming  van het metaal of juist ter versiering van het edele metaal. Emaille is glad en dus hygiënisch, het is erg hard, onbrandbaar en duurzaam, het is goed bestand tegen inwerking van veel chemische stoffen en tegen verkleuring door uv-straling. Je mag dus met je sieraad met emaille gerust zonnen en zwemmen.

De kleuren

De gedenksieraden met emaille kun je bestellen in je favoriete kleur. Weet je niet zeker welke kleur je zou willen bestellen vraag dan een kleurenmonster aan. Je kunt dan je favoriete kleuren thuis rustig op je gemak bekijken. De borg daarvoor krijg je uiteraard na het terug sturen weer terug.