geboortesteen-april-diamant-witte-topaas

April

Diamant

Voor een liefdevolle en krachtige vrouw

De geslepen vorm diamant is een briljant.
Een versterkende steen en een versterker voor de werking van andere stenen.
Het is de geboortesteen van april.

Speciaal voor jou gekozen:

alle geboortesteen sieraden worden speciaal voor jou gemaakt met jouw geboortesteen.

De geboortesteen van april is diamant

Diamant is heel zuivere, geconcentreerde lichtenergie en bijzonder krachtig en intens. Het bevordert hierdoor spirituele inzichten en helderziendheid.
Voor kracht.

Diamant is voor zover bekend het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt en is dan ook het ijkpunt voor hardheid 10 op de hardheidsschaal van Mohs.  De steen kan kleurloos zijn maar ook geel, bruin, groen, blauw, roze en rood.
Een briljant is een diamant die ‘briljant’ geslepen is. Van de verschillende slijpvormen waarin diamanten geslepen worden is dit de populairste vorm. Briljant geslepen diamanten zijn rond van vorm en tellen 56 facetten. Er zijn veel verschillende slijpvormen waar diamant in wordt geslepen, peervormig, hartvormig enz enz.

Geboortesteenhanger, turkoois, briljant
De-kleur-geel-in-je-sieraad

Chakra

Wit is, samen met paars, de kleur van het 7e chakra, de kruinchakra. Als het kruinchakra uit balans is of het energieknooppunt verstoort is en niet goed doorstroomt, kun je last hebben van: hoofdpijn, evenwichtsstoornissen en duizeligheid, nekklachten, concentratiestoornissen en haaruitval.

Denkpatronen kunnen vastgeroest zijn en dan is groei en creatief denken niet meer mogelijk. Overspanning en stress liggen op de loer. Je kunt ontoegankelijk overkomen en je kunt zelfs neiging hebben tot onmatigheid.

Ook het zesde chakra; het derde oog wordt gestimuleerd door het dragen van diamant of witte topaas. Je kunt plotselinge ingevingen en ideeën krijgen. Handig toch?

Meer informatie over diamant

Hardheid: 10
Bestanddeel: Koolstof
Vindplaats: Afrika, Brazilië en Australië

Vandaag mijn sieraad ontvangen met de post. En wat is ze mooi!! Ben er dolgelukkig mee. Bedankt voor de liefde die je er in hebt gestopt, dat spat er vanaf!!

Dunya Ruiter

Combinaties met diamant

Diamant is een versterkende steen en kan met elke andere steen gecombineerd worden.

Verzorging van diamant

Deze edelsteen is zo krachtig dat je briljant of diamant alleen maar hoeft schoon te maken. Je hoeft hem niet op te laden of te ontladen.
Vaak is diamant in een zetkastje met pootjes gezet om het licht mooi door te laten. Controleer deze pootjes regelmatig op slijtage.

Weetjes over diamant….

  • Diamant komt uit het Grieks ‘adamas’  het betekent onverslaanbaar.

  • De grootte van een diamant wordt uitgedrukt in karaat. Het aantal karaat van een diamant wordt bepaald door het gewicht van de diamant. Een diamant van 1 karaat bestaat uit 100 punten.

  • De zuiverheid van een diamant. In een diamant kunnen onzuiverheden worden waargenomen, minuscule sporen van niet gekristalliseerde koolstof of andere mineralen. De verzamelnaam  voor deze onzuiverheden is “insluitsels”. Hoe minder insluitsels een diamant bevat hoe zeldzamer en hoe kostbaarder een diamant is.

  • Het merendeel van de diamanten lijkt kleurloos, maar ze hebben vaak een nauwelijks zichtbare gele of bruinachtige tint. De mooiste diamant is volkomen kleurloos, want alleen een kleurloze diamant kan een volmaakte prismawerking hebben. Deze diamanten zijn echter uiterst zeldzaam. De mooiste kleur van diamant wordt blauw-wit genoemd.

Wij zijn dol op cadeautjes!
Jij ook?

Begin direct met sparen

Meld je dan nu aan en krijg je eerste Edelsteentjes waar je bij MiniJewels mee kunt betalen.

DOE MEE

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Bronvermelding

Elementaire edelsteenkunde door professor P.C.Zwaan, C.E.S. Arps en professor J.C. Zwaan

Das Große Lexikon der Heilsteine, Düfte und Kräuter

Alles over edelsteen therapie door Tosca Tetteroo