geboortestenen-ringen-moeders

Handgemaakt, krachtig en uniek

Geboortestenen zijn edelstenen en stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar. Elke geboortesteen heeft zijn eigen unieke doel en betekenis, bijvoorbeeld geluk of een goede gezondheid.

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. En ze hebben niet alleen helende krachten, ze zijn natuurlijk ook heel mooi om te zien! Als je op zoek bent naar een uniek geschenk, wat is er dan beter dan een steen met speciale krachten?

Je kunt je sieraden nog persoonlijker maken door het verwerken van een vingerafdruk (bijvoorbeeld van de vader of een ander gezinslid) of een gravure.

De geboortestenen of maandstenen

Geboortesteen van juli is robijn

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. En ze hebben niet alleen helende krachten, ze zijn natuurlijk ook heel mooi om te zien!

Robijn is de edelsteen die past bij de maand juli. Met zijn rode gloed, symboliseert de steen passie en energie, Robijn schenkt de drager liefde en succes. Deze steen werkt positief voor het 1e chakra. Een goede keus als je vaak ‘in je hoofd’blijft zitten, en vaak last van koude voeten hebt. Robijn werkt aardend. Van robijn wordt ook gezegd dat deze rode edelsteen een miskraam kan voorkomen. Draag dan deze geboortesteen het eerste trimester van de zwangerschap.

Robijn in je sieraad, voor passie, warmte & liefde

Geboortesteen van augustus is peridoot

Er is geen enkele andere steen die zo krachtig verbindend werkt dan de peridoot. Peridoot is heel lichtgroen, eigenlijk een kleur tussen geel en groen in. Hij verbindt de zonnevlecht met het hartchakra. Daar is de plaats waar invloeden van buitenaf verwerkt worden. Juist voor gevoelige mensen die zich niet goed kunnen afsluiten kan dit een hele fijne versterkende steen zijn, die balans in je leven brengt. Het versterkt positieve gedachten en bevordert de hartelijkheid en warmte.

Peridoot in je sieraad, voor harmonieuze relaties

Blauwe saffier

Voor helderheid, duidelijkheid en originaliteit

De blauwe saffier is een transparante edelsteen die ‘verbonden’ is met je 6e chakra; helderzien. Deze steen helpt je dus zuiver te zien en stimuleert de intuïtie.
Het is de geboortesteen voor september en voor het sterrenbeeld Boogschutter en Stier.

Blauwe saffier heeft twee varianten, de lichtblauwe en de diepdonker blauwe. De lichtblauwe saffier werkt sterk voor je 5e chakra, je keelchakra. Als je veel moet spreken en je krijgt een wat hese stem die kraakt, dan is lichtblauwe saffier een hele goede keus. De diepblauwe saffier werkt op je 6e chakra, ook wel je derde oog genoemd. Het helpt je duidelijk te zien, het versterkt je intuïtie en schept duidelijkheid.

Blauwe saffier versterkt de verbinding vanuit de kern van je zijn tussen twee personen.  Het is een edelsteen voor echte ‘soulmates’.