Mini-Jewels-sieraden

De ringmaat

Je hebt een mooie ring gezien in de webshop die je graag zou willen bestellen, maar je blijft maar hangen om die ringmaat… Weet je welke maat je hebt? Of wil je nog een ring dragen en weet je de maat van de middelvinger niet..

 1. Heb je al een ring die perfect past om de vinger waar je hem wilt dragen?
  Super! Die kan je gebruiken om de diameter mee te meten. Leg de ring op een liniaal of meetlint en meet de binnenkant van de ring van de linker naar de rechterkant. Meet je bijvoorbeeld een diameter van 17 mm, dan heb je bijvoorbeeld ringmaat 17.
 2. Vind je het lastig om de diameter van de ring af te lezen? Bekijk en print dan onze ringenmaat tabel. Leg je ring op het papier en lees de maat af.
 3. Je kunt ook naar een juwelier in de buurt gaan om je ringmaat te laten opmeten. Dat is veilig en een kleinigheidje voor de meeste juweliers.

Lees verder op ‘Hoe meet ik mijn ringmaat 

Ringmaat bepalen kan lastig zijn

 • Je vingers kunnen ’s avonds een halve maat dikker zijn.
 • In de maandcyclus kunnen je vingers ook van dikte variëren. Soms houd je wat meer vocht vast.
 • Warmte zet je handen ook op.
 • Een brede ring neemt een half maatje meer.
 • Niet alle ringen zijn rond en voelen dus anders aan….

Soms kun je het probleem oplossen door de ring tijdelijk aan een andere hand of vinger te dragen.
Een andere oplossing kan zijn door er een tweede ring naast te dragen. De Mini-Jewels ringen zijn er meestal erg geschikt voor.
Je kunt in de binnenkant van je ring twee bolletjes laten solderen, die gaan het draaien van de ring tegen.

Lees verder op ‘Ringmaat bepalen

Er zijn verschillende maataanduidingen voor een ring. Soms neemt men de diameter in mm als maat. Soms de omtrek en heel af en toe worden nog wel de Amerikaanse maten gebruikt. Bij MiniJewels gebruiken we de diameter in millimeters als maat.
Om je maat te bepalen kun je dus je ring opmeten of je kunt dit handige ringenmaat formulier van de ringmaten-MJ downloaden en uitprinten. Lees voor meer uitleg hoe je de ringmaat kunt opmeten.

Soms wil je een mooie ring cadeau geven, maar er zijn natuurlijk meer redenen om voor iemand anders een ring te willen kopen. Ik denk hierbij aan een vriendschapsring, een trouwring of een verlovingsring.

We hebben hier wat tips voor je.

 •  Meet een bestaande ring na
 • Doe een weddenschap wie de dunste vingers heeft, jouw pink of haar ringvinger
 • Meet haar vinger na terwijl ze ligt te slapen.

Lees hier hoe je de ringmaat stiekem kunt opnemen.

Kettingen

De anker-kettingen van MiniJewels zijn er in drie verschillende maten.
De dunne zilveren of gouden schakelkettingen worden gemaakt met 3 oogjes op het eind, waar 2 cm tussen zit.

De lengtes die je kunt kiezen zijn:

 1. 38-40-42 cm
 2. 44-44-46 cm
 3. 48-50-52 cm

De edelsteenkettingen zijn te bestellen in 40-42-44-46-48 of 50 cm.

Wil je een andere lengte mag je dat doorgeven in de bestelling.

Kettingen die in een punt vallen

Zijn je schouders even breed als je heupen en heb je weinig taille? Dan kan een V-hals je hals en bovenlichaam visueel verlengen. Kies dan ook sieraden die in een punt vallen, of in ieder geval niet rond zijn. Dat zijn alle kettingen van een dun edelmetalen ketting.

Lange ketting bij hogere halslijn

Een lange ketting maakt langer in lengte maar het leidt ook de aandacht af van het bovenlichaam. Het accent valt op de taille, maakt dus slanker en langer.

Meerdere kettingen

Heb je afhangende schouders dan zullen die rechter lijken in kleding met een boothals of ronde halslijn.  Draag dan een paar kettingen bij elkaar, dat staat prachtig. Ook bij smalle schouders mogen kettingen opvallen en samen gedragen worden, ze mogen het decolleté opvullen.

Combineer een edelsteenkettingen met ketting van edelmetaal, het liefst met een bedel eraan voor een optimaal effect. Uiteraard is het dan wel mooi om de ketting in dezelfde kleursfeer en uitstraling te dragen. Een bonte kermis kun je beter voorkomen!

Je kunt natuurlijk een ketting die goed zit opmeten. Dat is altijd goed.  Hieronder staan verschillende richtlijnen voor verschillende lengtes voor kettingen.

40 – 45 cm: Deze ketting valt op het sleutelbeen. Hangt er nog een bedeltje aan? Dan valt deze meestal op het borstbeen. Je kunt deze ketting mooi dragen boven de halslijn van je trui of shirt.

45 – 60 cm: Deze ketting is valt net boven de buste. Wanneer er nog een hanger of bedel aan hangt, dan kan deze in het decolleté vallen, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

70 – 90 cm: Deze halflange ketting valt op of onder de buste. Je kunt een ketting van deze lengte ook prima dubbel dragen.

100 cm: Deze ketting zou ongeveer tot op de navel moeten komen, maar dit model wordt meestal meerdere malen om de nek gewikkeld. Hierdoor lijkt het alsof je meerdere kettingen draagt.

Eerder was less more. Nu is het more, more en more…
De minimalistische kettingen van MiniJewels zijn uitermate goed geschikt om te layeren. Het is helemaal hot om laagjes van fijne kettingen samen dragen.

Lees meer tips over wanneer je wel en niet moet layeren.

Armbanden

Je kunt de maat voor de armband opnemen door een een centimeter of een stukje touw losjes om je pols te houden. Leg dan het stukje touw naast een liniaal. Deze maat geef je dan door als polsmaat. Wij tellen er dan een bepaald aantal centimeters bij op, afhankelijk van het model en je krijgt de armband keurig netjes in je maat. Je hoeft dus niet te denken aan hoe strak de armband zou moeten zitten. Dat doen we voor je.

We snappen dat je de armband nooit kwijt wil raken. Daarom wordt de keus aangeboden of je een veiligheidskettinkje aan je armband wilt laten maken of niet. Deze is ook van zilver of goud en wordt bijpassend bij de armband gemaakt. De lengte van het veiligheidskettinkje is 5 cm. Er wordt een kleine meerprijs berekend daarvoor.

Je kunt bij een armband een veiligheidskettinkje bestellen. Ik kan me voorstellen dat het lastig is te bekijken welke lengte je nodig hebt.
Het gaat als volgt: Neem een centimeter of een touwtje. Maak een lus en meet de lengte die je nodig hebt om je hand erdoor te schuiven. Trek de lengte van de armband er vanaf en je hebt de gewenste lengte voor je veiligheidskettinkje.

Sieraden met as

De as kan  op verschillende manieren verwerkt worden.

 • De as onzichtbaar maar wel dicht bij je in bijvoorbeeld een dicht gesoldeerde bedel aan een Mini-Jewels sieraad.
 • Ik kan de as zichtbaar maar niet herkenbaar als as in het emaille verwerken. Het wordt in het emaille in de oven vastgebakken. De as laat niet los uit het emaille, kan tegen water en is lichtvast. De as is een prachtige toevoeging in het kleurrijke emaille.
 • Of je kunt de as in hars laten verwerken. De hars is kleurloos. Je zicht het edelmetaal door de hars heen. De as wordt er herkenbaar in verwerkt.

De as kun je op elke kleur emaille verwerken. De grijze as valt op zilvergrijs natuurlijk nauwelijks op. Dat contrast is op donkere kleuren veel groter.
Om de kleur van te voren te kunnen zien kun je een kleurenmonster bestellen. Zo kun je rustig thuis alles bekijken. Het kleurenmonster is emaille op zilver. De borg van € 5.- per kleur krijg je weer terug zodra de kleuren weer in mijn atelier terug zijn. De enige investering is  € 5.- plus de verzendkosten.

De as kun je in elke ring met emaille verwerken. Ook de ringen met een edelsteen zijn er geschikt voor, want ik kan natuurlijk een extra ruimte in de ring monteren waar de as in verwerkt mag worden. Zichtbaar of onzichtbaar, aan jou de keus.

De as kun je in elke ketting met emaille verwerken. Ook de hangers of bedels met een edelsteen zijn er geschikt voor, want ik kan natuurlijk een extra ruimte in de ring monteren waar de as in verwerkt mag worden. Zichtbaar of onzichtbaar, aan jou de keus.

De as-sieraden worden nog persoonlijker, met een letter, een symbool, een teken of zelfs een vingerafdruk. Alle gravures worden ambachtelijk door een handgraveur gemaakt.

Je hebt de keus uit een schuin lettertype, een strak lettertype of in een handschrift nagestoken. Deze kosten zijn voor een hoofdletter € 6,50 en voor een kleine letter € 4,50 per letter. Een handgestoken gravure kan ook bestaan uit een teken, een symbool of afbeelding. Voor de gravure wordt van te voren een prijsopgave gemaild.

De extra tijd voor een gravure is twee weken.

De levertijd van dit persoonlijke sieraad is ongeveer 8 weken, afhankelijk van het gewenste model. Een as-sieraad met een gravure duurt ongeveer 2 weken langer.

Als je een as-sieraad bij ons bestelt stuur ik een kokertje voor de as op, samen met een retourenveloppe. We verzenden de unieke sieraden in een doos die niet door de brievenbus past, aangetekend en verzekerd. Er is op deze manier nog nooit iets mis gegaan met het verzenden.

Sieraden met een vingerafdruk

Voor sieraden met een vingerafdruk zijn platte vormen of een vorm met een symmetrische bolling het meest ideaal en is de vingerafdruk het best herkenbaar. Vergelijkbaar met contactlenzen. Vreemde golven kunnen een vertekend beeld geven.

Je kunt de vingerafdruk duidelijk en aanwezig op de zichtzijde van een sieraad laten maken, maar ook subtiel op de achterkant van een hanger, of in 2 gedeeltes op de achterkant van oorhangers. Het mooiste is wel dat een vingerafdruk de ruimte krijgt, minimaal 10 x 15 mm.

Een vingerafdruk van kinderen tot twee jaar is soms te klein om herkenbaar te zijn. Maar een voetafdruk is net zo uniek! Door een herkenbaar deel van de voetafdruk te gebruiken, maken we daarvan een zeer persoonlijk sieraad.

Er zijn verschillende manieren:

 1. Kom in mijn atelier of naar een beurs. Ik heb een digitale vingerafdruklezer. Die is loepzuiver en heel gemakkelijk in gebruik.
 2. Eventueel kan een wasafdruk vertaald worden naar een goede vingerafdruk voor het sieraad.
 3. Met een inktkussen en  goed papier, niet te dun (kantoorwinkel- boekhandel) kun je zelf een vingerafdruk maken.

Volg de volgende stappen:
– vinger goed schoonmaken met water en zeep.
– vinger goed droog maken
– inktkussen (zwarte inkt) op de rand van de tafel leggen (dat gaat het gemakkelijkst)
– vinger vlak houden en recht naar beneden zachtjes op het inktkussen drukken, niet rollen of schuiven.
– vinger optillen en niet te hard op een wit papier drukken, recht naar beneden, niet rollen of schuiven.
– goed laten drogen en tussen papier in een plastic hoesje bewaren. Niet kreuken!

De levertijd van dit persoonlijke sieraad is ongeveer 12 weken, afhankelijk van het gewenste model.

De papieren vingerafdruk mag je mailen, versturen via whatsapp of in een envelop met de postduif sturen.