Rood in je sieraad

Rood in je sieraad

Je kunt bij MiniJewels rood in je sieraad dragen door het kiezen van rode edelstenen of emaille. Rood is een warme kleur, werkt sterk op je eerste chakra en kan je aanzetten om te doen wat je altijd al wilde doen om je doelen te bereiken. Nu heb je daadkracht; je gaat ervoor!

Wist je dat je onbewust beïnvloed wordt door de kleuren om je heen? Niet alleen hebben we allemaal een persoonlijke voorkeur in kleuren, ook je humeur, houding, productiviteit en zelfs je spijsvertering kunnen worden beïnvloed door een kleur.

De kracht van edelstenen

Ik ben me gaan verdiepen in de werking van edel- en halfstenen toen mijn dochter ongeveer 10 jaar oud was. Ze had heel vaak buikpijn. We waren samen op een loterij van de GEA, een vereniging voor vrienden van mineralen. We hadden een oranje calciet gewonnen. Heel intuïtief pakte ze die steen en legde hem op de buik. Weg was de buikpijn. Heel bijzonder.  Dat was voor mij het startpunt van mijn edelstenentocht als goudsmid.

Rood voor je eerste chakra

Het eerste chakra heeft de kleur rood. De rode kleur kan je herleiden naar het fysieke lichaam, zoals de spieren. Ook kan je dit herleiden naar de de aarde. De kleur rood staat ook voor passie, agressie, energie, activiteit, warmte en liefde.

Het eerste chakra, je stuitchakra, ligt onderaan de wervelkolom. Dit knooppunt wordt ontwikkelt in het 6 en 7e levensjaar. Als dit chakra goed ontwikkelt en actief is, voelen we ons veilig in ons lichaam en in de omgeving waar we zijn. Moed en vindingrijkheid kunnen ontwikkelt worden. Op lichamelijk gebied werkt het eerste chakra op onze botten, spieren, nagels en haren. Ook heeft dit chakra invloed op onze organen in de onderbuik, zoals de dikke darm, endeldarm en ook op ons bekkengebied. Je kunt dit knooppunt stimuleren door o.a. het dragen van rode kleding, rode emaille in je sieraden of robijn, rode granaat, pyroop en almadien in je sieraden.

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Dit zegt het over je als je rood aantrekkelijk vindt

De kracht van rood

Je krijgt er uithoudingsvermogen van, passie, daadkracht en doorzettingsvermogen. Je neemt risico’s en hebt moed.
Draag dus rood als je denk dat je van deze eigenschappen wel wat meer mag bezitten.

De valkuil van rood

Je kunt wat opvliegend zijn, een groot ego hebben en een kort lontje. Draag dan geen rood. Als je toch graag rood draagt  zoek dan de wat meer blauwachtig rood tinten. De complementaire kleur van rood is groen. Dat zou een betere keus zijn.

Houd je van rood?

In relatie tot anderen ben je een leider, werkt stimulerend en bent een warm en hartelijk persoon. Pas op dat je daarin niet doorslaat, ontspan op tijd en probeer conflicten te vermijden.

edelstenen-geboortestenen

Meer lezen over onze MiniJewels?