edelstenen-geboortestenen

De geboortesteen van juni is maansteen

Witte maansteen is de steen van de hoop en de reinheid. Tevens een fijne steen bij een kinderwens.
De geboortesteen van juni en voor het sterrenbeeld Kreeft.

Het beïnvloedt de hormoonhuishouding van de vrouw, werkt positief in gevallen van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is.

Maansteen helpt de zachtheid en het gevoel toe te laten in deze verharde wereld. Maansteen zuivert en brengt rust bij emotionele overbelasting. Maakt tevreden en helpt je de balans terug te vinden. Het is ook een fijne steen bij verzuring van de maag en helpt de spijsvertering te verbeteren.

maansteen-geboortesteen-juni

Edelsteenkenmerken

Kleuren: wit, blauwachtig wit, creme, oranje bruin
Vindplaats: Brazilië, Sri Lanka,
Hardheid 6-6,5
Groep: Veldspaten
Bestanddeel: Kalium, Silicium, aluminium

Speciaal voor jou gekozen:

alle geboortesteen sieraden worden speciaal voor jou gemaakt met jouw geboortesteen.

Chakra’s

Het tweede chakra bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Dit chakra wordt ook wel sacraal chakra genoemd. Maansteen werkt helend voor  dit centrum.

Dit energiepunt is het centrum voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, geslachtsklier, bekken, heiligbeen en bloedsomloop staan in relatie met dit tweede chakra.

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Een edelsteen of een steen?

Halfedelstenen bestaan niet. Dat zinnetje hoor ik nog vaak in mijn hoofd. De docent edelsteenkunde zei dat altijd in de klas. Het is namelijk een edelsteen of niet. Op zich klopt dat natuurlijk wel. Of een steen een edelsteen is, hangt af van verschillende factoren.

Als ik het boek ‘Elementaire Edelsteenkunde’ eropna sla lees ik het volgende:
“De kenmerken van edelstenen zijn mooi, duurzaam en zeldzaam”.

Mooi? Eigenlijk is dat relatief toch? of heeft dat toch met de prijs te maken Ik neem aan van wel. En de prijs wordt ook bepaalt door het aanbod, zeldzaamheid dus. Je vindt niet zomaar een robijn als je aan het wandelen bent.

Duurzaamheid is eigenlijk de hardheid. Vanaf hardheid 7 kun je het mineraal tot de edelstenen rekenen. Alles daaronder….is strikt genomen geen edelsteen. Duidelijk, maar hoe hard is een edelsteen?

Een paar voorbeelden van edelstenen met de hardheid van de stenen op de schaal van Mohs:

Een paar voorbeelden van edelstenen met de hardheid van de stenen op de schaal van Mohs:

  • Diamant of briljant geslepen diamant heeft hardheid 10

  • Topaas, zoals goud en blauwe topaas zijn het bekendste. Deze hebben hardheid 8

  • Korund zoals saffier en robijn hebben hardheid 9

Daaronder, tot hardheid 7 heten het geen edelstenen meer, maar zijn het halfedelstenen. Of eigenlijk dus gewoon stenen. Robijn met zijn hardheid 9 is dus een edelsteen.
En eigenlijk mag je dus stenen die minder dan hardheid 7 hebben alleen maar oneerbiedig stenen noemen. Het zijn edelstenen of niet. Halfedelstenen bestaan niet.

Ik heb de hanger ontvangen en ben er heel blij mee! Wat een prachtig sieraad en met zo veel betekenis.

Paula
geboortesteen-hanger-maansteen

Weetjes over maansteen

Maansteen is een mineraal uit de groep veldspaten. Labradoriet, spectroliet, amazoniet en zonnesteen behoren ook tot die groep. Het is een fascinerend mineraal door de bijzondere visuele effecten. De steen lijkt een soort opaliserend effect te hebben. De steen heeft een schittering als hij in het licht wordt gelegd of wordt bewogen.

Blauwe maansteen kan blauw lijken zodra er een zwarte ondergrond onder de halfedelsteen is verwerkt. Regenboogmaansteen  is wittig gevlekt als gevolg van de witte lagen en insluitsels. Zodra de steen licht vangt leveren die lagen en insluitsels een regenboogeffect op. Groene maansteen is wat minder bekend omdat het geen kleurenspel heeft; toch is die lichtgroene steen erg fraai. Als je in de steen kijkt lijkt het net of er een lichtje schijnt van binnen, als van een volle maan. Om dit effect te vergroten wordt deze steen vaak hoog geslepen, dan is dat effect nog duidelijker. Roze maansteen is de term voor alle andere kleuren, van grijs, beige-bruin en perzik tot honing kleur, van transparant tot opaak.

Combinaties

Maansteen met chalcedoon is een vruchtbare verbinding.

Verzorging

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in het maanlicht weer opladen.

Algemeen

Geboortestenen zijn edelstenen en stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar. Elke geboortesteen heeft zijn eigen unieke doel en betekenis, bijvoorbeeld geluk of een goede gezondheid. Als je op zoek bent naar een uniek geschenk, wat is er dan beter dan een steen met speciale krachten?

Bronvermelding

Elementaire edelsteenkunde door professor P.C.Zwaan, C.E.S. Arps en professor J.C. Zwaan
Das Große Lexikon der Heilsteine, Düfte und Kräuter
Alles over edelsteen therapie door Tosca Tetteroo
Kleur ben je zelf, Lya Vros en Caroline Houthuyse

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!