De-kleur-geel-in-je-sieraad

De kleur geel in je sieraad

Bij MiniJewels kun je geel in je sieraad dragen door de toevoeging van emaille of de juiste edelstenen te kiezen!

Geel is de kleur van de zon, je voelt het vrolijke, het blije….Er zijn veel tinten geel, van geeloranje naar bleek citroengeel.  Met hun eigen werking en bijpassende edelstenen. De prachtige gele citrien is niet voor niets de geboortesteen van november. Dan heeft iedereen wel een opkikkertje nodig!

Wist je dat je onbewust beïnvloed wordt door de kleuren om je heen? Niet alleen hebben we allemaal een persoonlijke voorkeur in kleuren, ook je humeur, houding, productiviteit en zelfs je spijsvertering kunnen worden beïnvloed door een kleur.

De kracht van edelstenen

Ik ben me gaan verdiepen in de werking van edel- en halfstenen toen mijn dochter ongeveer 10 jaar oud was. Ze had heel vaak buikpijn. We waren samen op een loterij van de GEA, een vereniging voor vrienden van mineralen. We hadden een oranje calciet gewonnen. Heel intuïtief pakte ze die steen en legde hem op de buik. Weg was de buikpijn. Heel bijzonder.  Dat was voor mij het startpunt van mijn edelstenentocht als goudsmid.

De kleur geel in je sieraad, het sacraalchakra

Dit tweede chakra wordt ook wel buikchakra genoemd, het ligt onder je navel.
Stenen die bij dit chakra horen zijn carneool, zonnesteen, oranje calciet en wagneriet.

Dit is het chakra voor warmte, seksualiteit en emoties. Soms is het lastig emoties te uiten of warmte toe te laten. Je zit dan ook vaak niet lekker in je vel. Je krijgt dan ook niet duidelijk wat je wilt, of dat moment, in de toekomst… in je leven. Deze problemen kunnen zich ook gaan uiten in lichamelijke klachten zoals problemen met de blaas, baarmoeder en bekken.

Het is  belangrijk voor je gezondheid om ook dit chakra vrij te kunnen laten stromen. Draag dan meer warm geel en draag edelstenen in je sieraden die bij dit chakra passen.

De-kleur-geel-in-je-sieraad

De kleur geel in je sieraad en de zonnevlecht

Dit derde chakra wordt ook wel navelchakra genoemd, het ligt net boven je navel.  Als dit chakra goed in balans is, ben je blij, energiek en vol zelfvertrouwen.

Bij problemen met dit chakra kun je last van je maag of van je lever hebben… ‘Je zit ergens mee in de maag’ of  ‘je hebt wat op je lever’.

Draag dan meer gele kleding, verf je keuken lekker geel en draag gele edelstenen in je sieraden! Bijvoorbeeld citrien, barnsteen, goudtopaas, gele fluoriet of goudgele tijgeroog.

Wat zegt het over je als je geel mooi en aantrekkelijk vindt?

De kracht en valkuil van geel

Hij of zij is leergierig, flexibel, veelzijdig met een brede interesse

Hij of zij heeft soms de neiging om te kritisch te zijn, rusteloos en kan soms te dwingend overkomen.

Persoonlijkheid van mensen die geel aantrekkelijk vinden

De geel liefhebber is vaak intelligent, doelgericht zelfverzekerd en communicatief.

In relatie tot anderen,  is deze persoon didactisch, onderhoudend, progressief, besluitvaardig.

Nog meer over de geel aanbidder

Ze hebben vaak behoefte aan veranderingen, nieuwe inzichten opdoen.

Tips kunnen zijn: Je mag je meer verdiepen in gevoelens en je mag minder willen. Laat het komen zoals het komt en pluk de dag….

edelstenen-geboortestenen

De historie van geel

Vroeger werd geel gezien als een negatieve kleur. Geel was de kleur van de uitgestotenen.

Prostituees moesten gele hoofddoeken, of schoenen met gele strikken dragen, ketters kregen tijdens de terechtste