edelstenen-geboortestenen

Amethist is de geboortesteen van de maand februari

Leef je leven zoals het komt en geniet daarvan! Amethist helpt je erbij…. Amethist werkt  tevens positief op de concentratie en tegen verstrooidheid door overbelasting.  Wanneer je slecht slaapt is het fijn een amethist in je slaapkamer te plaatsen. Deze steen helpt te ontspannen.

Geboortestenen zijn edelstenen en stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar. Elke geboortesteen heeft zijn eigen unieke doel en betekenis, bijvoorbeeld geluk of een goede gezondheid. Als je op zoek bent naar een uniek geschenk, wat is er dan beter dan een steen met speciale krachten?

Amethis is de geboortesteen van februari
moedermelkhanger-geboortesteen

Paarse amethist of amethistkwarts

Amethistkwarts bestaat uit opake witte stroken kwarts in de steen. Amethistkwarts werkt meer op lichamelijk gebied zoals lichamelijke klachten die door spanning veroorzaakt kunnen worden.

De paarse en transparante amethist werkt beter op geestelijk gebied. Leef je leven zoals het komt en geniet daarvan! Amethist helpt je erbij…. Amethist werkt  tevens positief op de concentratie en tegen verstrooidheid door overbelasting.  Wanneer je slecht slaapt is het fijn een amethist in je slaapkamer te plaatsen. Deze steen helpt te ontspannen.

Combinaties met amethist

Amethist kun je niet zomaar met verschillende edelstenen tegelijk dragen.

Altijd goed zijn de andere kwartssoorten te combineren met amethist, zoals rozenkwarts, bergkristal. Als je deze 3 soorten tegelijk draagt of in je kamer plaatst komt er een heel bijzondere positieve energie vrij. Dit wordt dat ook wel de gouden driehoek genoemd.

Amethist en aquamarijn. Deze twee edelstenen samen zijn rustgevend, zetten aan tot stroming en werken samen op een spiritueel niveau.

Amethist en bergkristal als combinatie is heel sterk voor het spirituele inzicht, zuiverheid en lichtkracht.

Amethist in je sieraad voor het 7e chakra

Voor het kruinchakra zijn twee kleuren actief. Violet en wit. Violet is voor de verbinding met de geest en net erboven de witte kleur voor de eenheid tussen de chakra’s.

De paarse amethist werkt helend voor je kruinchakra. Het kruinchakra is het 7e chakra en is het energiecentrum voor spiritualiteit en bewustzijn. Op lichamelijk gebied werkt amethist tegen stress die zich ophoopt in het hoofd en maag. Op geestelijk gebied is amethist fijn tegen verwardheid, beslissingsloosheid en depressies. Je mag minder denken en meer voelen. Uiteindelijk is het het laatste chakra dat in balans mag komen en dan zijn alle chakra’s in evenwicht

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Weetjes over amethist

De amethist groeit in een punt, net als andere kwartssoorten. Er zijn mannelijke punten -heel spits toelopend- en vrouwelijke punten -plattere bovenkant van de punt-. (Ook) bij de stenen blijkt, dat een vrouw meestal valt op de energie van de mannelijke punten en omgekeerd.

Amethist werd vroeger gebruikt tegen dronkenschap. De steen zorgde ervoor dat de onmatigheid aan banden werd gelegd. Je vind dit verhaal terug in de naam van de steen. De naam komt uit het Griekse ‘Amethystos’. Dat betekent vrij vertaald niet dronken.

Eén keer per maand kun je de amethist ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water.
In het licht van de volle maan weer opladen. Niet in de zon want dan verliest hij wat van zijn mooie kleur.

Bronvermelding

Elementaire edelsteenkunde door professor P.C.Zwaan, C.E.S. Arps en professor J.C. Zwaan

Das Große Lexikon der Heilsteine, Düfte und Kräuter

Alles over edelsteen therapie door Tosca Tetteroo

Kleur ben je zelf, Lya Vros en Caroline Houthuyse