edelstenen-geboortestenen

De geboortesteen van april is witte topaas

Deze edelsteen helpt negativiteit te transformeren naar optimisme, vertrouwen en liefde.

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. En ze hebben niet alleen helende krachten, ze zijn natuurlijk ook heel mooi om te zien!

Geboortestenen zijn edelstenen en stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar. Elke geboortesteen heeft zijn eigen unieke doel en betekenis, bijvoorbeeld geluk of een goede gezondheid. Als je op zoek bent naar een uniek geschenk, wat is er dan beter dan een steen met speciale krachten?

topaas-april-geboortesteen
geboortesteen-ring

Witte topaas in je geboortesieraad

Lichamelijk kan witte topaas je ondersteunen bij verkoudheid, griep en longontsteking. Verder is witte topaas goed bij problemen met de maag, milt  en eetstoornissen, in het bijzonder anorexia. Tegen hormoonschommelingen bij de overgang.

Wit is de kleur van helderheid, reiniging. Wit is de stralenkrans om elke kleur heen. Topaas heeft een reinigende en zuiverende werking op de geest, het lichaam en de aura. Het helpt je de liefde te verbeteren en stimuleert trouw en eerlijkheid. Witte topaas is voor voor vriendschap en vrolijkheid.

Draag witte topaas samen met bergkristal dan wordt de witte topaas nog sterke in kracht. Samen met labradoriet biedt witte topaas een nog betere bescherming.

Chakra

Wit is, samen met paars, de kleur van het 7e chakra, de kruinchakra. Als het kruinchakra uit balans is of het energieknooppunt verstoort is en niet goed doorstroomt, kun je last hebben van: hoofdpijn, evenwichtsstoornissen en duizeligheid, nekklachten, concentratiestoornissen en haaruitval.

Denkpatronen kunnen vastgeroest zijn en dan is groei en creatief denken niet meer mogelijk. Overspanning en stress liggen op de loer. Je kunt ontoegankelijk overkomen en je kunt zelfs neiging hebben tot onmatigheid.

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Mag witte topaas je helpen?

Witte topaas helpt bij affirmaties en bij visualisaties, manifestaties en meditaties.

Ook voor mensen met oude gewoontes en verslavingen tegen terugval en sterk te blijven bij je nieuwe keuze en of manier van leven.
Hierdoor wordt je gelukkiger, je krijgt je leven weer in eigen hand.

Het helpt lichaam en geest in balans te houden.
Bij hormoonschommelingen, maar ook bij nieuwe situaties.
Geeft je inzicht in je zielendoel.

Topaas

Er zijn meerdere kleur varianten van topaas:

  • wit, ook wel zilvertopaas genoemd
  • goud, andere benamingen zijn edeltopaas, goud topaas of imperial topaas
  • oranje
  • violet
  • geel-groen,peridell
  • rozerood
  • blauw. Deze blauwe is in meerdere tinten verkrijgbaar, 1. lichtblauw: sky, 2. iets donkerder lichtblauw en 3. middenblauw: royal blue.

De blauwe en de rozerode kunnen lijken op saffier en robijn (korund soorten). Het verschil is direct duidelijk als je het mineraal bekijkt zoals ze gevonden worden, korund is altijd klein en topaas mineraal kan giga groot zijn, tot wel 1 meter lang en 2500 kg.

Alle varianten van topaas hebben hardheid 8 en het mineraal, dus voor het slijpen, is zuilvormig.

Een paar voorbeelden van edelstenen met de hardheid van de stenen op de schaal van Mohs: